/, Novosti i obavijesti/Ispred spomen obilježja u Buliću odana počast hrvatskom branitelju Željku Čubriću

Ispred spomen obilježja u Buliću odana počast hrvatskom branitelju Željku Čubriću


Dana 31. kolovoza 2017.g. u 18 sati ispred spomen obilježja u Buliću, odana je počast hrvatskom branitelju Željku Čubriću na 26. godišnjicu njegove pogibije koji je svoj život položio na oltar Domovine 31. kolovoza 1991.g. u Buliću.

Vijence i svijeće su položili obitelj poginulog, suborci pripadnici 1 A bataljuna 113. Šibenske brigade,veterani 113.brigade HV UDVDR Šibenik, udruga OMB 113. brigade Cobre, predstavnici Šibenske specijalne policije, izaslanstvo MO Bulić, načelnik Općine Lišane Ivica Musić i predstavnici Općine Pirovac.

Prije polaganja vijenaca svim nazočnim braniteljima, biranim riječima obratio se zapovjednik 1 A bataljuna 113. Šibenske brigade Zdravko Bošnjak i načelnik Općine Pirovac Ivan Gulan.

Molitvu odriješenja predvodio je mjesni župnik fra Luka Banić. U jutarnjim satima služena je misa zadušnica i položeni su vijenci na grob pok.Željka Čubrića na mjesnom groblju u Pirovcu. Pok.Željko je prva žrtva 113.Šibenske brigade i šibenskog područja.

“Kada sam bio na tradicionalnoj molitvenoj hodnji – Koracima nade u istinu” koja uvijek polazi od spomen obilježja pok. Željka u Buliću, potaknulo me razmišljanje da i mi njegovi suborci organiziramo tradicionalno obilježavanje obljetnice njegove smrti. Pozvao sam sve Šibenske braniteljske udruge i suborce koji s oduševljenem podržali moju ideju. Iduće godine će mo to dignuti na veći državni nivo, zbog toga sam sretan i ponosan. Hvala od srca svim braniteljima koji su se odazvali u ovolikom broju” rekao je Dragan Toljan -Tetejac glavni inicijator obilježavanja ove obljetnice.

Nakon polaganja vijenaca pripadnici 1 A bataljuna 113.Šibenske brigade pripremili prigodan domjenak i prisjetili se slavnih ratnih dana u obrani hrvatske Domovine.

2020-05-06T19:30:04+02:00