/, Novosti, Novosti i obavijesti/OBILJEŽENA 28. OBLJETNICA USTROJAVANJA TENKISTA 113. ŠIBENSKE BRIGADE

OBILJEŽENA 28. OBLJETNICA USTROJAVANJA TENKISTA 113. ŠIBENSKE BRIGADE

Komemoracijom, odnosno polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća za sve poginule i preminule hrvatske branitelje kod Spomen obilježja smrtno stradalim hrvatskim braniteljima na Baldekinu u Šibeniku, pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja, 27. listopada 2019. godine, obilježena je 28. obljetnica ustrojavanja Tenkista 113. Šibenske Brigade HV ‘Cobra’, koji su ustrojeni prije 28. godina na dan 28.10.1991. godine.

Predsjednik udruge Boris Horvat sa predstavnicima Udruge Veterana OMB 113. Šibenske Brigade ‘Cobra’, zatim predstavnik Ministarstva hrvatskih branitelja i državni tajnik Ivan Vukić, položili su vijence i zapalili svijeće, kao i ostale udruge ratnih postrojbi proizašlih iz Domovinskog rata.
Kod Spomen obilježja molitvu za preminule branitelje u Domovinskom ratu predvodio je don Roko Glasnović, tajnik biskupa Šibenske biskupije.
Prisutnima se prigodnim riječima obratio ratni zapovjednik šibenskih tenkista Željko Gojanović, danas umirovljeni časnik, koji je u obraćanju istaknuo ratni put šibenskih tenkista te javno pozvao sve bivše pripadnike da se priključe udruzi i njenim aktivnostima te samim time poslao poruku da je naša snaga i uspjeh zasnovana na zajedništvu.

Služila se sveta misa u katedrali sv. Jakova za sve poginule i preminule pripadnike 113. Šibenske brigade HV, koju je predvodio župnik don Krešimir Mateša
Također, predstavnici Udruge Veterana OMB 113. Šibenske Brigade ‘Cobra’ su u kapelici bivše vojarne Bribirskih knezova zapalili svijeću za sve poginule i umrle pripadnike 113. Šibenske Brigade ZNG.

U nastavku svečanog programa obilježavanja obljetnice nastavljeno je druženje članova i uzvanika u bivšoj vojarni Bribirskih knezova, odnosno prostorijama restorana Osnovne katoličke škole uz  prigodni domjenak.

Foto galerija:

2020-05-06T19:30:04+02:00