Redovna izborna skupština


Dana 16.02.2019. godine u konferencijskoj dvorani renomirane šibenske tvrtke Cronomar koja se nalazi u krugu bivše vojarne Bribirskih knezova, sa početkom u 17:30 sati održana je izborna skupština Udruge Veterana OMB 113. Brigade HV ‘COBRA’, koja je sufinancirana od strane Ministarstva hrvatskih branitelja.

Nakon usvajanja poslovnika rada skupštine te dnevnog reda, podnešeno je financijsko izvješće o dosadašnjem radu, aktivnosti i djelovanju udruge za prethodnu godinu, te je daljnji tijek sjednice nastavljen po usvojenim točkama dnevnog reda.

Pristupilo se najbitnijoj točki dnevnog reda, odnosno prijedlozima kandidata i izboru dužnosnika, te je predloženo i jednoglasno usvojeno slijedeće vodstvo udruge, odnosno dužnosnici i tijela udruge na mandat slijedećih četiri godine,

– na prijedlog skupštinara za predsjednika udruge izabran je Boris Horvat iz Splita,
– za dopredsjednike izabrani su Mario Čuklin iz Šibenika i Ivan Dundić iz Kaštela-Splita,
– dužnost tajnika će obavljati kao i do sada Mario Franić iz Splita,
— na dužnost člana upravnog odbora izabran je Radoslav Juričev-Sudac iz Vodica,
– izabrana su i nova tijela suda časti, gdje je izabran predsjednik Darko Latin iz Vodica i članovi Miro Klisović iz Šibenika i Željko Starčević iz Splita,
– likvidatorom udruge imenovan je kao i do sada Patrik Vodan iz Tisnog-Dubrave.

Na sjednici je donešena odluka o izmjenama i dopunama Statuta Udruge, a nakon toga se raspravljalo i donijelo nekoliko važnih i bitnih odluka za učinkoviti budući rad i djelovanje udruge, a posebno za provedbu EU projekta vrijedan 2 mil. kuna koji je udruga uspješno aplicirala prema EU fondu pod nazivom ‘Razvoj i širenje mreže izvaninstitucionalnih usluga za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata’, koji će se od ožujka 2019. godine provoditi naredne dvije godine na području Šibensko-kninske i Splitsko-dalmatinske županije.

Sjednica izborne skupštine je u pozitivnom ozračju završila oko 19:00 sati, te smo u obližnjem restoranu organizirali večernji domjenak.

2020-05-06T19:30:04+02:00