/, Novosti i obavijesti/ŠIBENSKI TENKISTI OBILJEŽILI 27. OBLJETNICU VRO ‘MASLENICA’

ŠIBENSKI TENKISTI OBILJEŽILI 27. OBLJETNICU VRO ‘MASLENICA’

Obilježavanje obljetnice počelo je polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća na spomeniku našem poginulom junaku, odnosno pripadniku 113. Šibenske brigade, Borisu Bratiću, koji je u Kašiću položio svoj život za Domovinu Hrvatsku, zatim je zajedničko polaganje vijenaca i paljenje svijeća nastavljeno pored križa 3. GBR ‘Kune’.
U samom naselju Kašić život su ugradili junačkom smrću, pripadnici Oklopno Mehanizirane Bojne 4. GBR ‘Pauci’ Split, Božo Budiša i Eugen Strikić, a u naselju Paljuv život je položio Borko Šarlija – Kesa pripadnik 2. tenkovske satnije OMB 4. GBR ‘Pauci’.
Zajedničkim polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća iskazali smo im počast na mjestu pogibije.
Obilježavanje je nastavljeno u mjestu Islam Latinski – ‘Zeleni hrast’, zajedničkim polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća za sve poginule branitelje iz Domovinskog rata, zatim na Masleničkom mostu kod križa posebno za sve one koji su položili život u VRO Maslenica i ugradili ga u temelje jedine nam Lijepe naše Domovine Hrvatske.
Obilježavanjem smo priveli kraju polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća na spomeniku poginulim pripadnicima ‘Crnih Mambi’, odnosno prema junacima Domovinskog rata 2. GBR ‘Gromovi’ u Novigradu.

2020-05-06T19:30:04+02:00