/, Novosti i obavijesti/ŠIBENSKI TENKISTI OBILJEŽILI 28. OBLJETNICU SPOMENDANA ŠIBENSKE BITKE

ŠIBENSKI TENKISTI OBILJEŽILI 28. OBLJETNICU SPOMENDANA ŠIBENSKE BITKE

U drugoj polovici rujna 2019. godine navršava se 28. OBLJETNICA SPOMENDANA ŠIBENSKE BITKE prema kojoj je Udruga Veterana OMB 113. Šibenske Brigade ‘Cobra’ i njeni predstavnici sudjelovali u obilježavanju i raznim manifestacijama koje su se odvijale u nekoliko dana na raznim lokacijama u Šibensko-kninskoj županiji, od 13. – 23. rujna 2019. godine

Šibenska Bitka se slavi kao Spomendan Rujanskog rata u znak sjećanja na dane obrane Šibenika, kada su stvarani uvjeti za oslobođenje Hrvatskog teritorija od agresorske JNA i srbo-četničkog okupatora.

Time se želi sačuvati dostojanstvo Domovinskog rata i živih sudionika kao i pobjednika tog istog rata, a iznad svega odati počast našim hrvatskim braniteljima slavnim vitezovima koji su položili svoj život u Domovinskom ratu.

Ratni rujanski podvig bio je prekretnica ne samo za Šibenik, već i za čitavu Hrvatsku, jer oslobođenjem šibenskog mosta i odbacivanjem agresorske JNA i srbo-četničkog okupatora, Zbor narodne garde i policija osujetili su plan agresora da Hrvatsku podijeli na dva dijela.

U Šibeniku, na šibenskom mostu propao je san o Velikoj Srbiji, a Domovinski rat dobio je novi vojni i moralni uzlet.
Upravo u spomen na te dane, u mjesecu rujnu prigodnim događanjima u Šibensko-kninskoj županiji želimo sačuvati od zaborava dane ponosa i slave, ali i ispričati slavnu povijest stvaranja i obrane Domovine novim generacijama rođenima nakon Domovinskog rata.

2020-05-06T19:30:04+02:00